90-tallet: Fra personsøkeren til Napster


I forbindelse med 90-tallsmorgen på P4 den 26. april - her er en rask oppsummering av teknologiske sprang. Har du noe å legge til eller kommentere, så gjør det nederst.

PC’en fikk farger og mus. Og Windows 3.11 ble til Windows 95, som hadde startknappen som Microsoft tok fra oss i år i Windows 8.
Og vi fikk bærbare datamaskiner. Min første kostet 20.000, hadde svart-hvittskjerm og 20 MB harddisk. Plass til 3-4 bilder eller låter etter dagens standard...

Mange av oss hadde personsøkere, der vi fikk telefonnummer eller tallkoder sendt rett til en liten boks vi kunne ha i lomma.


Mobiltelefonen ble bærbar, og vi fikk tekstmeldinger. Opprinnelig var SMS bare lagt inn i telefonen for å sende tekniske beskjeder. For hvem vil vel sende tekst når man kan ringe?

Internett kom med modemlyd og med e-post, nettaviser og hjemmesider. Vi brukte Netscape og søkte med Alta Vista.

På slutten av tiåret skjedde det et mirakel for alle musikkinteresserte: Noen smartinger klarte å komprimere lyd til mp3-format, og vi kunne gå på sider som Audiogalaxy og Napster for å laste ned all verdens musikk. Begge er bare en skygge av seg selv i dag.




Men faxen lever fortsatt!


Kommentarer

  1. Husker vi fikk Internet Cafe på skolen vår, hvor man fikk mulighet til å prate (chatte) med folk over hele verden. Dette var stort!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar