90-tallet: Fra personsøkeren til Napster


I forbindelse med 90-tallsmorgen på P4 den 26. april - her er en rask oppsummering av teknologiske sprang. Har du noe å legge til eller kommentere, så gjør det nederst.

PC’en fikk farger og mus. Og Windows 3.11 ble til Windows 95, som hadde startknappen som Microsoft tok fra oss i år i Windows 8.
Og vi fikk bærbare datamaskiner. Min første kostet 20.000, hadde svart-hvittskjerm og 20 MB harddisk. Plass til 3-4 bilder eller låter etter dagens standard...

Mange av oss hadde personsøkere, der vi fikk telefonnummer eller tallkoder sendt rett til en liten boks vi kunne ha i lomma.


Mobiltelefonen ble bærbar, og vi fikk tekstmeldinger. Opprinnelig var SMS bare lagt inn i telefonen for å sende tekniske beskjeder. For hvem vil vel sende tekst når man kan ringe?

Internett kom med modemlyd og med e-post, nettaviser og hjemmesider. Vi brukte Netscape og søkte med Alta Vista.

På slutten av tiåret skjedde det et mirakel for alle musikkinteresserte: Noen smartinger klarte å komprimere lyd til mp3-format, og vi kunne gå på sider som Audiogalaxy og Napster for å laste ned all verdens musikk. Begge er bare en skygge av seg selv i dag.
Men faxen lever fortsatt!


Kommentarer

  1. Husker vi fikk Internet Cafe på skolen vår, hvor man fikk mulighet til å prate (chatte) med folk over hele verden. Dette var stort!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Steng bokhandleren og biblioteket!

Bensinen er for dyr! Eller for billig?

Slik surfer du billig i Europa