Juvelar på billegsal?

Hallingdals "indrefilet" kan ende med å bli solgt på billigsalg skrev Hallingdølen forrige lørdag. I håp om å kjøpe noen mål av min barndoms dal Hemsedal sjekket jeg hytteprisene?

Hva med en koselig rød stue på 95 kvadrat i Grøndalen? 1,3 mål tomt som er delvis inngjerdet av en skigard. Dette er jo midt i blinken. Og prisen?
4 -fire- millioner kroner.
Det er et lite stykke igjen før indrefileten er på billigsalg. Mitt råd må være: Selg! Er det noe vi har nok av i Norge er det 1,3 mål utmark. Selg unna før byfolkene skjønner at de blir lurt!

Og etterpå blir det bare bedre for dalens kremmere: Vi kommer kjørende i hver vår børstraktor på fredagskvelden og handler øl, bleier og tacoskjell hos Oddbjørn på Kiwi. På lørdag kjøper vi heiskort, drikker Norges dyreste øl og Jegermeister på after-ski og tar drosje til hytta igjen. Søndag fyller vi dyr bensin på Shellen og drar hjem. Glemte jeg å nevne at vi må betale for brøyting til hytta?

Det er på tide å lage en variant av FrPs innvandrerregnskap: Hytteregnskapet.
La oss ta en hytte til skarve 2 millioner og gå ut fra at vi vil bruke den selv og ikke leie den ut. En uke vinterferie, en uke påskeferie, nyttårshelgen og tre helger til i løpet av vinteren blir ca 24 døgn på hytta.
Rentene på 2 millioner blir i dagens lave rentenivå ca 100.000 i året etter skattefordel.
I tillegg bilutgifter på ca 10.000 og la oss si 10.000 til på strøm/avgifter/diverse.
Det betyr ca 5000 kroner døgnet, og da har jeg nok glemt en del.

Men hva får vi for vår 10.000-kroners helg? La meg ta en typisk tur:
Fredag kl 17 kommer vi oss av gårde fra Oslo. Vi bruker en time bare på å komme oss forbi Sandvika, og kjører jevnt i 70 på småglatte veier med våre piggfrie vinterdekk. Etter en stopp på Noresund (med det ekle skiltet "Du kunne ha vært fremme nå") er vi fremme ved godt etter 9 etter mye masing fra baksetet. Vi spar ut hytta, bærer inn alt og rydder på plass mens det etter hvert blir levelig temperatur. For oss med barn er det den evindelige tacoen og deretter legging, og uansett blir det fort midnatt før roen senker seg (eller festen tar av?)

Lørdag morgen er det godt å sove litt lenger. Og klokka blir en del før alle de dyre skiklærne er på og vi får kjøpt billetter for å få lov til å stå i kø sammen med de vi sto bak i køen på Drammensveien kvelden før. Resten av dagen er slik vi alle vil ha det, og etter en ny sen kveld kommer søndag morgen. Det er grått ute, og etter en sen frokost blir alle enige om at det er bedre å få ryddet og vasket hytta og komme seg av gårde før alle de andre.
Likevel blir det sent nok til at køen står fra Hønefoss og hjem, mens vi nyter den fine musikken på P4:-)

Selg!

Kommentarer