Tekno-ønske for 2010

Lesebrettene er allerede gammeldagse slår Aftenposten fast, og etter å ha prøvd ett er jeg helt enig. Men det er klart vi skal kunne kravle opp i favorittstolen på en søndag med en skjerm! Og i 2010 må den komme, og mange tror det er Apple som kommer til å klare det igjen, med en mellomting av iPhone og Mac.

Uansett må den være behagelig å lese, nesten som papir. Men også med farger, i motsetning til dagens lesebrett. Så spørs det bare om de mest rastløse blant oss klarer å konsentrere oss om en bok eller en lengre artikkel, når Twitter og Facebook bare er et tastetrykk unna...

En annen ting er at det må være enkelt å kjøpe, ikke bare bøker, men også aviser, tilpasset det nye formatet. Og da tror jeg vi vil være interessert i å betale. Apple har allerede kredittkortnummeret til mange av oss, for det må være så enkelt som på iPhone - et tastetrykk, eventuelt et passord i ny og ne.

I tillegg tror jeg den andre store bruksmuligheten til en slik "iTablet" vil være i sofaen mens vi ser på TV. Allerede nå sitter mange med Laptopen foran TV'en når programmene enten ikke er spennende nok, eller når det er så spennende at vi er nødt til å dele det med andre som er online.
Kanskje vi om et år eller to vil synes det er helt normalt at alle i familien sitter med hver sin lille skjerm foran et felles TV-program?

Kommentarer