Krisetider

Fra spalten "Sett utate" Hallingdølen lørdag 17. september

Ta Hallingdølens test nå, og finn ut om DU er i krise.

1. Du er en mann på over 40, men føler deg ikke en dag over 28. Pussig nok holder ikke kona seg like godt.
2. Når du er i Hemsedal på vinteren er det ingen tvil om at det er du og kompisene som har mest draget på damene på after-ski.
3. Du har kjøpt deg en sykkel til over 30.000 – og skryter av det.
4. Du har satt ny pers igjen på Birken, selv om du hadde pådratt deg en skade i kneet.
5. Mens du leser dette irriterer du deg over at du denne helgen ikke får deltatt i Birkebeinerløpet.
6. Du føler det helt naturlig å gå med rosa skjorte og hullete olabukse, eller Ed Hardy-klær fra topp til tå når du skal ut på byen.
7. Du kjører bil til over 500.000, men irriterer deg over at dieselen koster over 11 kroner literen.
8. Du vurderer endelig å kjøpe den motorsykkelen du har drømt om siden du var 17. Kanskje hun nye på jobben kunne tenke seg å sitte på?
9. Du vurderer for første gang i livet å anlegge skjegg. For du så da ganske barsk ut på den sommerferien der du lot det vokse litt…
10. Kanskje det er et par klestips å hente hos han derre Jan Thomas likevel?

Tell antall ja, og sjekk her:
1-3 : Du er ikke i krise. Bare bli liggende på sofaen og les videre.
4-6:  Krisen er i anmarsj.
7-9:  Full krise! Har du husket å skrive avtale om særeie?
10:   Du leser feil avis. Finn frem Dagens Næringsliv eller logg inn på Flytsonen. Deilig at ex-kona har ungene i helgen, så du får trent litt ekstra!

Egentlig er vi som ikke orker dette kjøret også litt misunnelige på disse supermenn (og kvinner) som i tillegg til full jobb orker å trene hver kveld og dra på sykkelløp, skirenn og maraton i helgene. For en viljestyrke! Derfor hender det at noen av oss ”latsabbene” også melder oss på disse Birken-type arrangementene. Og for at fallhøyden ikke skal bli for stor tøyser vi det bort med at det bare er for moro skyld, eller vi drar med en gjeng som kaller seg for Team Krasj-Pang eller Skinny Bitches (ekte navn fra styrkeprøven).

Og er det noen som husker hvordan det gikk med Grethe Waitz-løpet? Det endte som et eneste stort utdrikkingslag, der halvfulle gjenger i morsomme kostymer ravet gjennom Oslo, og målet egentlig bare var en helgetur til byen.
Nå er folket i ferd med å infiltrere Birken også, med lag som Fryktløse Festus, Tranby Øl og Sykkel, og Mjølkerampa Raiders. Om et par år skal du se at de som mener alvor med 40-årskrisa finner seg nye arenaer, der de slipper den slags. ”Topptur – den nye Birken” skriver magasinet D2, som leses av målgruppa. Så se opp for kriserammede på full fart opp på Nibbi og Harahorn neste gang du er på tur. De skal gjerne rekke fem topper til samme dag. Mens vi spiser matpakken og nyter utsikten.

God tur i høstfjellet!

Kommentarer