De rike må bli rikere!

Fra mai 2006

"De rike må bli rikere - stem Høyre" husker jeg det sto på noen valgplakater for mange år siden. Riktignok var det vel SV som hadde laget de. Nå er vi tydeligvis blitt så rike at ingen trenger å stemme Høyre lenger. Og ikke SV heller ser det ut til.
Her er det nemlig en sammenheng: Høyre og SV trenger hverandre!
Jo flere forslag om avgifter, lover og skatteøkninger fra SV, jo bedre for Høyre.
Så derfor - her er noen tanker som SV kan bygge videre på:

Er man så rik som Trygve Hegnar er det for eksempel ikke så farlig lenger om bilavgiftene er høye. Og hvis bompengene stiger til 100 kroner gangen inn Drammensveien er det faktisk bare fint som Hegnar påpekte en gang. - da slipper han sannsynligvis kø inn til jobben også.
Dessverre har Hegnar hytte allerede på Norefjell. Hvis vi kunne fått ham til å flytte litt lenger opp i dalen kunne han kanskje vært med å betalt bompengene på en Rv 7 som det går an å kjøre på uten fare for liv og helse. En liten regulering bør gjøre susen.

Og det er mange andre vi kan tyne litt penger ut av:
John Fredriksen, Odd Johan Nelvik, Stein Erik Hagen, Finn Bergesen jr, Kåre Valebrokk, Jens Ulltveit-Moe og Petter C.G. Sundt er blant de som har hytte i Hallingdal i følge nettstedet hyttemarkedet.no.
Her ser jeg for meg en "kakseskatt" som virkelig kunne monnet: Hva med 1000 kroner pr passering for alle med SUVer på vei oppover? Det blir verre å avkreve Hagen i helikopteret, men der kan vi kanskje innføre en landingsavgift.

Mens vi er i gang med områder hvor de med bedre råd enn andre slipper unna:
Hva er dette tøyset med Tax-Free for noe egentlig? Mens de fleste mennesker må oppsøke Vinmonopolet og betale over 400 kroner for en flaske konjakk, slipper de som av en eller annen grunn reiser utenlands unna med halvparten for en større flaske. Forretningsmannen som flyr til København to ganger i uka kan altså ta med seg flere hundre liter sprit og vin i løpet av året. Jeg vil gjette på at antall utenlandsreiser blant nordmenn er omtrent proporsjonalt med kroner på kontoen. Vekk med Tax-Free.

Heldigvis utligner det seg litt for de stedene i Norge som har en danskebåt i nærheten. Her kan folk i tillegg drikke seg fulle om bord mens de hører på bulgarske danseband og nirøyker i protest mot røykeloven. Og på vei tilbake kan de kjøpe med seg en kartong så de kan fortsette å dekke nikotinbehovet hjemme også, uten å måtte betale 70 kroner pakka.

Og kan vi ikke forby disse spilleautomatene som skattlegger de som allerede har vanskelig fra før av, slik at staten kan kjøpe seg god samvittighet i forhold til de organisasjonene som gjennomfører arbeid som egentlig burde vært løst offentlig. Rekk opp hånden de spillerne som tror de kommer til å savne automatene når de har vært borte noen måneder.

Og det med spilleautomatene mener jeg faktisk...

By-hilsen Bjørn

Kommentarer