Nå blir det godt med ferie!

Fra Hallingdølen, 15. mars 2008 (palmehelgen)

Slitne byfolk gleder seg til å "lade batteriene" på fjellet. La oss se på noen av påskens høydepunkter slik de typisk arter seg når halve Oslo skal til fjells.

Fredag etter lunch: De siste telefonene på kontoret er tatt og Outlook er satt på "Automatisk svar - tilbake tirsdag etter påske". En flaske billig italiensk rødvin var utbyttet på vinlotteriet, før påskens første kø er på plass allerede kl 14 på vei hjem. Egentlig snakket vi om å dra oppover allerede da, men siden vi ikke rotet oss til å pakke dagen før, reiser vi heller tidlig på lørdag.
Det er helt utrolig hvor mye som går inn i den nye stasjonsvognen. Men det er enda mer som ikke går inn i den. Pakkingen går tregt, og etter hvert prioriteres heller Nytt på Nytt og den nevnte flasken rødvin. Men i morgen skal vi opp tidlig!

Lørdag morgen: Det ble visst ikke så tidlig likevel, og etter en lengre frokost stappes bilen full av skiutstyr som er glad for endelig å få se dagslys etter en nærmest snøfri vinter. DVD-spilleren for barna monteres, og det krangles litt om hva som skal ses på veien oppover.
Heldigvis er det sikkert mindre kø på lørdag, for de fleste dro vel allerede på fredag. Neida! Lørdag ved 12-tiden er det en endeløs kø opp mot Sollihøgda og videre retning Hallingdal. Etter mer køståing på en veikro hvor det eneste eksklusive er prisene, ruller vi videre opp mot hytta.
Ikke rakk vi polet på Gol, men det er kanskje like greit, for etter handleturen etterpå må plastposene med mat plasseres på alle fang for å få plass. Det er mørkt når vi kommer frem og oppdager at timeren som skulle ha varmet opp hytta ikke virket likevel.

Søndag: Dagslyset kommer, og været er slett ikke verst. Men før det blir noen tur, så må hyttetaket ryddes. Det viser seg å ta det meste av dagen, og når vi kommer ned oppdager vi at all den snøen vi har skuffet fra taket gjør at vi ikke kommer inn i hytta igjen. Mer skuffing.
Etter middag synker familien ned i sofaen og finner påske-roen. Inntil noen prøver å slå på TVen. Der er det bare snø å se, akkurat som utenfor. Etter en lengre etterforsking og telefon til parabolselskapet konkluderes det med at antennen er ute av posisjon etter dagens snøbombardement. Det løser seg før løsningen på påskenøttene. Vi er tomme for rødvin.

Resten av uka er jeg ikke helt sikker på enda, men det aner meg at det kommer til å være parkeringskø, heiskø, kafeteriakø, dokø, afterski-kø og minibank-kø. Pappas nye bredbånd kommer ikke til å virke, og mamma har glemt mobilladeren. Ungene er snørrete. Avisene du kjøpte på butikken viste seg å være trykket uka før. De gangene solen skinner kommer det helt sikkert til å blåse samtidig. Og besøk av deler av familien en ellers ikke omgås frivillig sikrer nok samtaleemner på vei tilbake fra fjellet 1. påskedag. Og det blir mye tid til prating, for det viser seg at alle andre også bestemte seg for å dra hjem en dag tidligere enn nødvendig. For å kjøre 14 vaskemaskiner og tørketromler før arbeid og skole på tirsdag.

Det skal bli godt å få ladet batteriene til neste ferie…

God påske - hvor du enn måtte stå i kø!

Kommentarer